Vuodatuksessa kuvat jäävät usein aika pieniksi eikä niitä saa suoraan klikkaamalla isoksi.

Jos kuitenkin haluaisit, että blogisi vierailijat näkevät kuvasi isompana, niin tässä ohje, kuinka teet linkityksen kuvaan, jolloin sen saa klikattua suuremmaksi.

1. Mene ohjauspaneeliin ja valitse sieltä kohta "kuvat". Se löytyy siitä pitkästä palkista, joka on blogisi nimen perässä ts. siitä samasta palkista, josta lisäät myös kirjoituksen blogiisi.

2. Lataa haluamasi kuva sinne kaksi kertaa:

a) Lataa toinen kuva pienennettynä (siinä on se vetolaatikko, jossa oletuksena on "Pienennys 480x480 pikseliä"). Se on se kuva, jonka lataat postaukseesi normaaliin tapaan niin kuin muutenkin lataat kuvia.

b) Lataa sama kuva uudelleen, mutta valitse vetolaatikosta haluamasi koko tai vaihtoehto "Ei skaalausta", jolloin kuvasi ladataan galleriaan sen kokoisena kuin se oikeasti on.

3. Kun olet ladannut kuvat kaksi kertaa, mene kirjoitustilaan (eli valitse "Lisää uusi kirjoitus").

Lataa haluamasi kuva/kuvat siinä pienessä koossa (eli 480x480) kirjoituskenttään normaaliin tapaan.

Kun olet ladannut kuvan, mene hiirellä sen päälle ja klikkaa sitä vasemmanpuoleisella napilla. Kuva saa ikään kuin "raamit" eli se aktivoituu.

Samalla yläpalkkiin aktivoituu linkityskuva (Lisää/muuta linkki - tällainen teksti tulee siihen kuvakkeeseen, jos viet hiiren sen päälle).

Kun klikkaat linkin kuvaa, sinulle avautuu ikkuna. Laita nyt ensimmäiseen kohtaan (eli "linkin osoite") Vuodatuksen kuvagalleriaan lataamasi isomman kuvan linkki.

Linkin saat, kun menet sinne galleriaan ja klikkaat sen kuvan isommaksi. Näin se kuva aukenee sinulle näytölle ja linkin voit kopioida sieltä selaimen osoitekohdasta.

Kannattaa pitää vaikkapa kahta ikkunaa auki samanaikaisesti, niin pääset helposti hakemaan sen linkin sieltä galleriasta eikä sinun tarvitse poistua kirjoitustilasta.

Eikö olekin helppoa? Jos ei, niin kysy ihmeessä - neuvon mielelläni!

1242379498_img-d41d8cd98f00b204e9800998e