Kerroin aiemmin täällä, että teen kokeeksi muutaman sivupohjan, joista voit vaihtaa itse kirjoitustilan väriä, jos ei valmis mallikuvan väri miellytä.

HUOM: väriä voi vaihtaa ainoastaan pohjista, jotka mainitsen selkeästi erikseen. Esimerkiksi noihin aiemmin tekemiini pohjiin (paitsi tähän) ei voi vaihtaa väriä.

Myös tähän pohjaan voit vaihtaa kirjoitustilan väriä. Koodin saat täältä ja nyt kerron, miten väri vaihdetaan.

1247461135_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tekstialueen värin vaihtaminen:

1. Avaa sivupohjasi koodi.

2. Etsi koodista alla olevan näköinen kohta (se on koodin alussa - huomioi, että olen hiukan poistellut merkkejä koodista, koska Vuodatus menee sekaisin, jos kirjoituskenttään postaa koodia, joten älä häiriinny äläkä varsinkaan poista niitä koodistasi):

 

    font-family: Arial, Helvetica, sans-serif;
    background-image: url('http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/8/82902/1247404661_img-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.png');
    background-repeat: repeat-y; repeat-x;
    background-position: center;
background-color: #EFE4CA;
    padding: 0px;
    margin: 10px;
color: #000000;

 

Koodin punaisella merkitty kohta tarkoittaa blogisi taustaväriä. Sitä vaihtamalla voit muuttaa blogisi kirjoitustilan väriä reunusten pysyessä ennallaan.

Tuota lukua sanotaan heksadesimaaliluvuksi. Esimerkiksi täällä on lueteltu joitakin heksadesimaalilukuja. Värikartta ei ole kovin kattava, mutta googlettamalla varmasti löytyy parempikin.

Koodiin sinisellä merkitsemäni kohta tarkoittaa sitä, minkä värinen kirjoitusteksti blogissasi on. Sitäkin voi olla tarpeen vaihtaa.

Jos esimerkiksi haluat mustan taustan, niin tässä koodissa teksti on määritelty mustaksi (mustan heksadesimaaliluku on #000000). Silloin tekstin väriä on muutettava, jos haluat että se erottuu taustasta.

Etsi haluamasi väri värikartasta tai jos haluat valkoisen, niin sen luku on #ffffff eli muuta nollien kohdalle nuo kuusi f-kirjainta. Ole tarkkana, ettet vahingossa poista luvun lopussa olevaa puolipistettä.

Laatikoiden tekstien värit vaihdetaan hieman eri paikasta. Täällä ovat ohjeet.

Tarkoitukseni on koota nämä ohjeet omalle sivulleen, josta löytää nopeasti ja helposti haluamansa ohjeen. Nythän näitä ohjeita on vähän siellä sun täällä, mutta selkiytän asiaa.